Fieldbus Foundation HomeFieldbus Foundation HomeAbout Us -
Mission, Organization,
Membership, Map & DirectionsNews Room -
Press Releases, Events, Articles,
Fieldbus Report, NewsletterFoundation Technology -
Technology Overview, Marketplace,
FAQs, Development Resources,
Glossary, Fieldbus ForumsEnd User Resources -
Registered Products, Compliant Hosts,
Related Products, Installations,
Technical References, End User CouncilsEducation -
End User Certified Training, Developer Training,
Seminars, ScholarshipGlobal -
Americas, EMEA, Asia Pacific, Oceania
Contact Us
Fieldbus Foundation richt een nieuwe Benelux marketing organisatie op

De Fieldbus Foundation is verheugd te kunnen melden dat er een nieuwe Fieldbus Foundation Benelux organisatie is opgericht. Deze organisatie zal het bewustzijn en acceptatie van de Foundation technologie in België, Nederland en Luxemburg promoten middels activiteiten en een scala van activiteiten voor de eindgebruiker zoals training, technische support, beursdeelnames en seminars voor eindgebruikers.

De Benelux organisatie is formeel gestart tijdens de eerste ledenvergadering op 18 januari 2011 en werd bijgewoond door leden van de Fieldbus Foundation Nederland en België. Ook de vice-president van de Fieldbus Foundation EMEA Operations en voorzitter van Fieldbus Foundation EMEA sturingscommissie Marc van Pelt was bij de oprichtingsvergadering aanwezig. De nieuwe Benelux organisatie neemt alle activiteiten, verantwoordelijkheden en leden over van de voormalige Fieldbus Foundation Nederland.

Erzijn reeds tal van FF Benelux leden: Acta vzw, ABB, AKZO Nobel BV, BP Raffinaderij Rotterdam BV, Electromach BV, Emerson Process Management, Endress+Hauser, Flowserve, Honeywell, Invensys Process Systems, Moore Industries, MTL Instruments, Pepperl+Fuchs, Shin-Etsu VCM BV, Smar, SPIE Controlec Automation BV, Stahl, STC Group, Turck, Wintershall Noordzee BV and Yokogawa.

Rob van der Zwan, voorzitter, Hans Rill, Marcel Vennemann en Peter Klestadt, bestuursleden van de voormalige Fieldbus Foundation Nederland zullen hun functie voortzetten binnen de Benelux organisatie. Zij verwelkomen de Belgische leden Harold Balemans en Koen Hoogstoel in het team.

Marc Van Pelt, verwelkomt de uitbreiding van de voormalige Nederlandse organisatie. ‘De Nederlandse groep is gestaag gegroeid sinds haar oprichting in 1999. De uitbreiding van de organisatie heeft nu een indrukwekkend ledenaantal van 16 bedrijven en een waardevolle aanvulling van 6 eindgebruikers en engineeringbedrijven en -contractors. Het is erg nuttig om de verantwoordelijkheden van deze succesvolle groep uit te breiden naar België en Nederland.' ‘De deelname van onze eindgebruikers als bijzondere leden in de vereniging is een waardevolle aanvulling voor zowel de leden als de potentiële gebruikers van Foundation fieldbus die deelnemen aan de seminars. Deze nuttige regeling wordt op de voet gevolgd door andere EMEA marketing organisaties'.

Met de ondersteuning van de ‘Fieldbus Foundation EMEA Executive Advisory Council' en ‘Fieldbus Foundation EMEA Steering Committee' zal de FF Benelux organisatie een belangrijke rol spelen in het promoten van de belangrijkste proposities van de Foundation technologie, zoals integriteit, ‘business intelligence' en open integratie van informatie bij process- en  fabricage bedrijven.

In aanvulling op de deelname aan belangrijke beurzen en conferenties in de regio, zal de FF Benelux organisatie doorgaan met marketing activiteiten die gefocust zijn op eindgebruikers middels seminars die twee keer per jaar gehouden worden voor huidige en toekomstige gebruikers van de Foundation technologie. Aanwezigen worden bijgepraat over de technologische ontwikkelingen, kunnen deelnemen aan demonstraties met live werkende systemen, en kunnen meer te weten komen over de ervaringen van huidige eindgebruikers. Men krijgt ook de gelegenheid om eigen toepassingen met fieldbus experts en toeleveranciers van systemen en onderdelen te bespreken. Het volgende evenement zal plaatsvinden op 19 mei 2011 in het Acta Trainings Centrum voor technologie en automatisering in Kalmthout, Antwerpen. Later in het jaar op 10 november 2011 zal de STC Group, locatie Brielle een seminar hosten.

STC Group, locatie Brielle heeft een uniek trainingscentrum opgebouwd voor process control en automatisering. STC is wereldwijd een van de eerste opleidingscentra die fieldbus trainingen aanbied die gecertificeerd zijn onder het ‘Foundation Certified Training program (FCTP)'. Dit programma verzorgd uniforme opleidingsstandaards voor fieldbus opleidingen wereldwijd en definieert het aanvaardbare niveau van het onderwijs voor studenten van de technologie.

Voor meer informatie over FF Benelux en haar activiteiten kunt u de Benelux pagina's bezoeken van de Fieldbus Foundation website www.fieldbus.org of email This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it .

Voor meer informatie over de trainingen bij de STC Group, kunt u het educatie gedeelte van de Fieldbus Foundation website bezoeken.

Over Fieldbus Foundation

De Fieldbus Foundation is een wereldwijde non-profit organisatie die bestaat uit vooraanstaande process eindgebruikers en automatiseringsbedrijven. Binnen de Fieldbus Foundation, eindgebruikers, fabrikanten, universiteiten en onderzoeksorganisaties werekn samen om een automatisersingsinfrastructuur te ontwikkelen die voorziet in process integriteit, business intelligence en open schaalbare integratie in een bestuurbare omgeving. Voor meer informatie kunt u de website www.fieldbus.org bezoeken.

 

©2006 Fieldbus Foundation | All Rights Reserved
Design by Terramorph Productions & Enhance Design | Powered by Joomla